När livet just nu innebär kakbak, kattkel, stadstur med Morris, middagshandling, och någonstans där emellan ska jag få i mig en kaffekopp eller tre, lite mat och slicka både skål och slickepott smetfria. Tycker det är rätt festligt ändå, särskilt att hänga med Morrisen och slicka smet. 

Måste ju säga att jag är extremt nöjd över min kaka, den blev helt perfekt! När man bakar fettfria kakor (tex tårtbottnar (anslag) och liknande) så är det ju väldans viktigt att de blir jämna, höga och fyllda med luft. Se ovan, jag tror jag lyckades :) 


Som nämnt tog vi en sväng på stan för att handla till fredagsmiddan; hamburgare, och stannade för att titta på detta trevliga ekipage. Vet inte om Morris tyckte det var trevligt eller bara konstigt med så stora djur vara hovar klapprade mot stenplattorna? Han stirrade iaf en stund medan de gick förbi, och sedan vandrade vi hemåt. 

Nu ligger min lilla prins och tar sig sin eftermiddagslur medan jag återigen ligger här med Kiwi, mitt kaffe och min fantastiskt intressanta bok om mord. Ja, det är en verklighetsbaserad bok som tar upp fall från 50/60-talet som till viss del är bortglömda. Vet inte varför jag tycker det är så fascinerade att läsa, men det är det. Skildringar av människors livsöden, i dessa fall väldigt tragiska sådana, och samtidigt veta att det hänt på riktigt fast för 60-70 år sedan. Av någon anledning känns det dessutom fint att läsa om dessa människor så de faktiskt inte glöms bort bland allt som hänt sedan deras död. Det är också en viss tillfredsställelse i att läsa om de hårda straff gärningsmännen fick efter dåden. 

Glömda mord heter boken ifall någon är intresserad av att läsa. De refererar bland annat till den i Mordpodden, och det var så jag fann den. 


Jaja, nu ska Kiwi få lite kärlek och jag ska återgå till min bok. Snart vaknar ju den lilla ligisten och då är det ju 200% tills han somnar klockan åtta. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress