Hosta är djävulens påfund! Ja somna och vakna klockan elva av att min hals kliade ihjäl sej å hostattacken va ett faktum. Det va ett jäkla faktum exakt hela resterande delen av natten, och när klockan väl ringde undra ja om de va okej att bara skjuta sej själv för att slippa eländet?

Det är fan infe okej att hålla på såhär, och i mitt höggravida totalt uppfuckade tillstånd dessutom. Kan det bli sämre? Så ja höll mej på jobbet till tolv, vandra hem å käka lunch och godis (de va ja värd), jobbade hemifrån på eftermiddan å när ja va färdig gick jag å la mej. Även om ja bara fick sova i nån timme va de så jäkla mkt värt. Nu ska mam ju tydligen vila sådär varje eftermidda i detta påfrestande tillstånd, men ja har som inte haft tid mä dä. Vila är väl oxå att kunna sitta i sin soffa mä sitt djur, datorn på magen och godispåsen på sidan?

Jag bjuder på att tvätten hänger där också för de är inte ens i närheten så hemskt som det är i vårt blivande barnrum. Man kan väl säga att det är lite som att riskera sitt liv att gå in dit. Renoveringsförråd skulle passa bättre eftersom det är där vi ställt precis allt som vi behövt, och fortf behöver, till vår renovering. Mitt i allt detta kaos står dessutom vår helt nya barnvagn som vi hämtade igår. Vagnen är jättefin, rummet är misär!! Bjur på dä mä.. har ju ändå fem veckor på oss att städa bort allt.. eeeehhehe..

Nu ska ja göra ett nått försök att sova så ni kan ju hålla tummarna att de går bättre denna natt.. tjing!

28 november 2016

Allt som är dåligt

Allmänt

Idag har min kost bestått av stuvade makaroner å korv till lunch, stekt ägg och potatis med korv till midda, en proteinshake å en banan till frukost och en apelsin. Ja känner att mitt inre ruttnar, sakta sakta, men det sker absolut. Kan inte minnas att ja nånsin ätit sån här kost överhuvudtaget, och absolut säkert inte på samma dag. Nu ska ja enligt Livsmedelsverket dessutom äta sjukt nyttigt mä tanke på den här filuren i magen + att ja bör äta två ordentliga mellanmål oxå bestående av smörgåsar, yoghurt & müsli, eller något annat energi- och näringsrikt. I don't.. De enda mellanmålen ja lyckas få i mej per da är väl en banan eller en apelsin och eventuellt en bit tårta om de är en sån dag. Värdelöst! Lika värdelöst som att jag idag kom på mej själv mä min misärmat, och bara för att försöka rädda upp situationen skalade två morötter som jag åt på sidan om.

Vad som hänt? Jo, jag kunde inte träna mer pga ryggen å iom dä blev det kroppsliga förfallet ett faktum. Nog anledning att försöka sköta kost- och näringsintag än mer seriöst, men då man inte längre har någon motivation till att göra de (dvs att kroppen behöver de för utvecklingen osv), då äter man korv å makaroner istället och orkar inte bry sej.

Nu, klockan halv nio, sitter ja i sängen å hostar så de forsar blod ur både näsa och mun. Ja måste säga att ja älskart.. verkligen.. Särskilt känslan av fräschhet som de bringar. Min räddning är dessutom en löjlig jäkla hostmedicin som är tillåten för gravida, vilket egentligen bara betyder att den är totalt värdelös och utan någon som helst funktion. Ja vet inte ens varför jag tar den, men det är ändå en liiiiiten tröst att den finns där och iaf smakar lika äckligt som hostmedicin ska göra. Samtidigt som ja häller i mej detta verkningslösa flytande äckel så drömmer jag om Coccilana och morfinets inverkan på ens välmående. Där pratar vi effektiv hostmedicin iaf, men det blir i ett annat liv de. Nu får ja istället nöja mej mä allt som är tillåtet i den gravidas liv, med andra ord allt som är värde- och verkningslöst.

På tal om ngt festligt så fick ja upp ett minne på Facebook mä lilla kiwis. För flera år sen kom hon med i tidningen för att tävla i årets lussekatt, men pga felande människor som rösta (obviously) så vann hon inte. Det kan även ha att göra med felstavningen i tidningen, men det låter jag vara osagt. Frågan är ju dock hur man inte kan rösta på denna fantastiska lilla pälsboll till katt? Inte för att jag är partisk på ngt vis, men inte fan finns de nån finare än Kiwi ❤️

Första advent å ja har inte bloggat på flera dagar. Varför? Haft så mycket att göra så jag har inte haft tid?! Eller så är det inte alls så, utan ja har blivit som förbytt och orkar helt plötsligt absolut ingenting. Nu orkade jag rätt lite innan också såhär i sluttampen, men nu är det ju till och med löjligt. Igår va vi på Birsta för vi skulle handla lite till bebis (alltså framstegen där, insane), och efter några timmar där och Ikea så va ja döende på alla vis. Svälld så inihelvete om fötterna och de värkte som aldrig förr. Är detta vad som ska vara mitt liv de sista veckorna? Jag blir så bitter..

Medan ja ligger där på soffan och tycker att kroppen är den mest meningslösa klump materia som finns, så borde jag ju orka med att författa lite text i ett inlägg, men nej. Nivån på min energi sträcker sig till att leta reda på min bok, öppna den och försvinna in i mord och otrevligheter.

Nu är det dock för att det är förmiddag, ja har inte slitit ut mig än, och jag sitter och äter mannagrynsgröt som jag har tid och ork att författa något. Vi har tänt ljus, och anledningen att de blev mannagryn istället för julgröt är enkel: vi hade inga gryn. Skitsamma, mannagryn, ostmacka och glögg fick bli dagens onyttiga, men sinnessjukt goda, adventsfrukost.

Har dessutom handlat julklappar i helgen, även om större delen av handlingen varit antingen till bebis eller mej själv. Alltså grejerna man behöver inför mammarollen, ja bryter ihop. Är det verkligen folk som tycker sånt här är festligt? Jag förstår det inte. Men de kanske också är samma människor som inte förstår mej när ja beställt ett underställ för 1500kr?.. Till mitt försvar var det ett merinoull-ställ av märket Kari traa, vilket per automatik gör det hela värt varenda krona. Sen kanske jag köpte en mössa och strumpor i samma serie också, men det är bara sånt som händer 🤔

Ja, det är ju obviously för tiden då ja inte längre är den enorma klump graviditet som jag är idag.

Ha en fin advent