Det luktar tigerbalsam i hela mitt hem å kiwi är sjukt missnöjd.. Det är tom så att man märker att katten går runt å surar å fnyser åt den starka lukten.. Väldigt lustigt att följa detta skådespel..
 
Anyway, ja har ju då smörjt in mina små ben mä tigerbalsam å masserat det onda (som är lite överallt), å känner mej duktig som tar tag i mina besvär.. Eller ja, jag tar tag i symptomen av mina besvär, men själva anledningen till att de finns där skiter ja i (detta är ju då löpningens fel).. Man kan ju välja om man vill ta tag i själva orsaken till de onda eller bara ta bort det onda.. Detta kan ju jämföras mä att man har ont i huvet pga för lite koffein.. Antingen tar man en tablett å botar på så vis det onda, eller så tar man tag i orsaken till de onda å fyller på mä koffein.. Iaf, ja väljer de förstnämnda för de är de bästa alternativet för mej (läs: ja har ingen lust att vila när ja väl kommit igång).. 
 
Så idag då: Bröst + mage mä avslutande hetslöpning och några intervaller som avslut 
I två försök att fånga min svett på bild.. Svetten är som ett bevis på att ja faktiskt tagit i ifall ni tvivlade på mej :P Detta va ju dock endast ett kortpass och ett längre tänkte ja ta mä M på torsda innan ja drar till skaune.. Tänkte att de kunde va lämpligt innan ja ska sitta i en bil å prutta på i nio timmar å bli stel å bedrövlig som man blir såhär på äldre dar.. Ni vet när man inser att man blitt gammal för att man stånkar å suckar när man måste kliva upp eller böja sej ner.. Jepp, jag är där sen ett tag tillbaka.. Men de känns ändå okej när man ska bli 30 i år, då är man ju inte längre i 20-årsåldern å kommer därför undan mä en massa sånna där olater.. 
 
Dags för soffhäng!!

31 mars 2015

I samma lyxanda

Allmänt

Man planerar in sovmorron å vaknar exakt klockan 05.00 och istället för att irritera mej på det faktum att jag är en 85-åring i min 29-åriga kropp så tänkte ja på den lyxen som är att ligga kvar i sängen en vardagsmorron som om de vore lörda.. Ja, de funka i säkert fem min innan ja släpa mej själv upp.. 
 
Men dåålig gofrulle denna morron då.. Gjorde en blandning av nötchokladkvargen, keso, MCT, hackat äpple å massa kanel.. De smaka nötäppelpaj (allt är ju relativt).. Men i min värld vare som att äta massa rosa fluffiga moln mä vispgrädde på till frukost.. Ni förstår: Lycka i lillmagen
De såg självklart bara ut såhär från början, sen rörde ja ihop allt till en beige klumpig sörja som ja tröck i mej.. Men de är inte dödsnoga hur de ser ut obviously..
 
Igår vare som sagt ben för lillfröken här.. Fick träningssällis av D så de blev riktiga böj mä fri stång då.. De va säkert 1 ½ år sen ja körde dä pga knät.. Men våga mej på när ja har bra pass å ja måste ju säga att de förvåna mej att ja inte va löjligt svag.. 80kg kom ja iaf upp i å de känns ju helt ok efter så lång tid.. Har ändå maxet på 100, men de är så länge sen så ja knappt minns..
Sen blev de benpressar, typ en miljon reps så ja ramla av släden igen (detta börja bli en vana), lite sissys å ngt för baksidan.. Hade kunna klämt en övning till men min käre partner va bestämt klar för dagen :P Bra pass iaf näre känns som ren å skär misär att kravla sej uppför trapporna till lägenheten.. Kärlek!
 
Dags att ta tag i denna tisda mä allt som den innebär.. Bland annat regn å snö så de är ju tur man sitter på ett kontor :) Trevlig dag osv
Det är inte nyttigt men de är så jävla gott.. Saffransfisksoppa mä aioli, mitt nya knark!!
 
Alltså ja, de är väl inte ren å skär middagsmisär heller mä tanke på att de innehåller fisk å skaldjur vilket är bra för lillkroppen.. Har även läst nånstans att saffran ska va bra? Men minns inte riktigt varför å va de hade för funktion, så vi skiter i dä.. Om ngn vet så informera mej gärna (ja lär ju iofs googla skiten sen)..
Jag måste bara dela mä mej av hur jag gör denna fantastiska skapelse så ni kan göra den hemma.. gott äre!!
 
Ingredienser i denna version:
Ett färskt broccolihuvud
½ fänkål
En mkt stor bit purjolök
En skvätt vitvinsvinäger (vitt vin är godare men de finns ju gränser på en månda)
2 tärningar fiskbuljong
1 påse saffran
ca 8-10 dl vatten
 
Detta kokas upp och får koka i ca 15 min, dock hade ja låtit vinägern reducera ner innan ja fyllde på mä vatten och saffran. Då de kokat klart fyllde ja på mä följande:
 
150g handskalade räkor
300g laxfilé i tärningar
2,5dl 8% creme fraiche
 
Låt allting sjuda ihop så att inte räkorna blir sega men laxen ska bli klar.. Salta och peppra efter smak..
Till detta sererar jag då det godaste goda: 
Hemgjord aioli
2 rumstempade äggulor
ca 2dl naturell olja (oxå rumstemp)
3 vitlöksklyftor
Ngn skvätt citron
Salt
 
Vispa ner olja i äggulorna i en smal stråle och var noga mä att vispa hela tiden. Det blir tjockt som majjo (de är ju majjo även). Tillsätt sedan vitlöken (jag pressar i den), salt och citron och låt stå ett tag så den drar till sej smaken.. Klart!!
 
Om ni inte orkar laga får ni väl komma å hälsa på å smaka den då.. D va förbi för nån da sen å prova å betyget blev: Helvete va gott.. Man är ju chef!! 
Tack å hej!!